Alçı Boya Badana
Alçı Nedir ve Nasıl Hazırlanır?
Alçı, duvarda düzgün bir yüzey elde etmek için çekilir. Bu sayede, duvarda daha dekoratif, düzgün bir görünüm elde edilir.
Ayrıca, alçısı düzgün yapılmış duvarlar için, su bazlı silinebilir boyalar kullanılır. Bu boyalar alçılı duvar boyamada en çok kullanılan boyalardır.
''Boyacı ustası'' eşliğinde Tavan veya duvarlarda bulunan kabarmaların olduğu yüzey ıspatula yardımıyla temizlendikten sonra saten alçı ile yüzey kapatılır.
Belli bir süre sonra kuruyan yüzey zımparalanır ve boyaya hazır hale getirilir.
Alçı Boya Neden Tercih Ediyoruz?
Alçı boya uygulaması duvarlardaki girinti ve çıkıntıların pürüzsüz hale gelmesini sağlayan işlemdir. Bu sayede duvarlar estetik bir görünüm kazanır. Bununla birlikte alçı boya uygulaması ile istenilen renk duvarlar da rahatlıkla elde edilir.
Hangi boya tipini tercih etmeli? (Plastik boya mı, saten boya mı, silikonlu boya mı?)
Her boyanın kendine özgün özellikleri ve maliyeti vardır. Plastik boya her türlü yüzeylere uygulanır ve maliyeti düşüktür.Silinme özelliği yoktur. Silikonlu ve saten boyalar pürüzsüz yüzeylere uygulanır.Bu yüzeyler genelde alçı sıva ile elde edilir. Bu tip boyaya karar verildiğinde alçı sıva yapılmasını göze almak gerekir.Maliyetleri plastik boyaya göre yüksektir. Silikonlu boyaların silinebilme özelliği vardır. Uzun ömürlüdür.
Boya yaptırırken nelere dikkat edilmelidir? Boya yapmadan önce zemin nasıl olmalıdır?
Boya yapmadan önce zeminin iyice temizlenmesi gerekmektedir.Bu temizlik işini yaparken kabaran yerlerin kazınarak alçı ile yoklama yapılması ve iyice zımparalanması gerekir.
Zemin pürüzsüz hale gelinceye kadar yoklama işine devam edilir. Boyaya geçmeden önce de alçı yoklamaların üzerine poliizolan türü kaplama uygulanıp astar boya yapılmalı.
Daha sonrada tekrar son yoklamalar yapılarak son kat boyaya geçilmelidir.
Rutubet alan duvarlara boya öncesi ne yapmalı?
Rutubet alan duvarlar iyice kazınarak yüzey temizlenmeli sıva takviyesi yapılmalı ve rutubet önleyici, su tutucu malzemeler yüzeye uygulanarak normal boya işlemlerine geçilmelidir.
İyi bir boya ustasının ne gibi özellikleri olmalıdır?
Her şeyden önce ciddi işine önem veren ve müşterisinin ne istediğini kavrayabilme özelliği olan birisi olmalıdır. İşini iyi bilen, iyi yapan, temizliğe önem veren ve arkasından iyi konuşulan bir usta her zaman aranılan ustadır.
Biz de yıllardır Bahar Tamirat ve Tadilat olarak sizlere daha iyi bir hizmet vermek için, tecrübeli ve profesyonel ustalarımızla hizmetinizdeyiz.